maanantai 12. joulukuuta 2011

Ravintolakokin käsikirja

Lauantaina järjestin muuttomiehille pikkujoulun ja kinkun ym. palanpainikkeen jälkiruoaksi valitsin Suklaafondantin (Fondant de chocolat), s 333. Kirja on oppikirja kuten nimestä näkee ja se on tarkoitettu hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon opiskelijoille. Mutta mikään ei estä käyttämästä sitä myös omaehtoisessa itsensä kouluttamisessa aina vaan paremmaksi ruoan amatööriksi.

Tein aikaisemmin suklaafondanttaikinan jääkaappiin odottamaan ja kinkun syönnin jälkeen laitoin sen annosvuokiin ja 180 asteiseen uuniin. Noin 15 minuuttia, kuppi nurin, jäätelöpallo ja marjapyre kyytiin, niin annos oli valmis. Yksi fondant jäi kiinni vuokaan ja levähti lautaselle vähemmän viehättävän näköiseksi, mutta maku pelasti kaiken. Suosittelen lämpimästi sekä fondantia että tutustumaan kirjaan.

3 kommenttia:

  1. Kiva keksintö esitellä kirjastoaan ja luettuna kirjoja

    VastaaPoista
  2. Fondant on kyllä riski bisnes, eli rohkea veto. Meikäläisen annos oli kaunis ja makoisa. Jos sun blogi olis kokkausohjelma, niin siitä olisi otettu kuva ja jätetty levähtänyt yksilö kokonaan mainitsematta ;)

    VastaaPoista
  3. Mikä levähtänyt? En muista sellaista olleenkaan ;)

    VastaaPoista