sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Kaksi kirjaa tarttui taas haaviin shoppaillessa

Kyllä se niin on, että hamstraaja ei mahda itselleen mitään. Joskus olen ajatellut, että olenko oikeasti hiukan "sairas", kun en pysty hillitsemään itseäni. Minua ei kiinnosta shoppailu siinä mielessä kuin yleensä asia naisilla käsitetään. En jaksa hypistellä vaatteita ja kokeilla kenkiä eli kartan näitä tilanteita mahdollisimman pitkään. Vasta sitten kun on pakko. Mutta kun kyseessä on kirjat, niin aikaa riittää kyllä jokaisen kiinnostavan kirjan kääntämiseen ja usein käy niin, että käynti ulos käy kassan kautta.

Viimeisimmät saaliili ovat Ruoasta viiniin (Berglund, Huumo & Vahtera, 2011) sekä Ruokaohjeita meidän keittiöstämme (Kotikokki.net, 2011)
Ruoasta viiniin yhdistää nimensä mukaisesti ruoan ja viinin. Kokki, viinuri ja maajussi ovat tehneet vakuuttavan tuntuisen kirjan ja myöhemmin ehkä jopa kokeilen kirjan ohjeita ja tietysti ohjeeseen suositeltua viiniä.

Kotikokki.net on varmasti monelle tuttu sivusto. Tähän käsissäni olevaan kirjaan on koottu ohjeita, joita sivustolle kirjautuneet kotikokit ovat suositelleet. Tämän tapaisessa kirjassa on se hyvä puoli, että ohjeet ovat oikeasti testattuja kotikeittiössä, raaka-aineet löytyvät ilman sen suurempia etsiskelyjä ja jokainen ruokaohje on myös kuvattu. Lisäksi on ilmoitettu valmistusaika.Tämän kirjan ohjeita tulen varmasti käyttämään, mm. sivulla 29 on Eina82:n kasvisgratiini, joka näyttää todella herkulliselta ja valmistus on todella helppoa. Esikeitetyt kasvikset (kukkakaali, porkkana, kesäkurpitsaa, parsakaalia) voideltuun vuokaan, lisäksi sipulia ja tomaattia. Kuumennettuun kermaan sulatetaan koskenlaskija, maustetaan ja kaadetaan vuokaan. Päälle juustoraastetta ja sitten uuniin 200 astetta noin 40 minuuttia ja siinä se on. Nam.
Näin talven sydämessa voisi myös nauttia peetu1:n Poronkyyneltä: 3 osaa vodkaa, 1 osa punaista vermuttia ja jäisiä karpaloja. Ei ainakaan voi sanoa laimeaksi. Eikun nauttimaan.
Tämän päivän ohjelmaan kuuluu kuitenkin sukeltaminen järveen. Sieltä sitä henkistä nautintoa saa.

1 kommentti:

  1. No kuule. Sairastellaan yhdessä koska mulla on sama vaiva, mutta lankojen kanssa. Harvoin pääsen kaupasta ulos ilman uutta kerää.

    VastaaPoista