perjantai 7. joulukuuta 2018

Kaikki hyvä sinussa

Olen jo kolmannen Linda Olssonin kirjan kimpussa. Nyt luin kirjan "Kaikki hyvä sinussa" ja edelleen olen ihastunut Olssonin tyyliin kirjoittaa ja hänen kirjojensa juoneen tai tarinan kulkuun.
Kirjan päähenkilö on Marion Flint, joka asuu Uudessa Seelannissa omissa oloissaan yksin ja ulkopuolisena. Hän kävelee usein meren rannalla ja kerran kävelyllä ollessaan tapaa vetäytyneen ja kosketusta kavahtavan maoripojan, Mikan, jota Marion alkaa kutsua Ikaksi. He alkavat tavata torstaisin Marionin kotona. Marion valmistaa keittoa, josta on huomannut Ikan pitävän ja he syövät yhdessä. Vähitellen Marion kiintyy poikaan.
Marionin lähin naapuri on George, jonka Marion on tavannut muutaman kerran, mutta ei tunne häntä sen tarkemmin. Ika asuu mummollaan, vaikka tämä ei pystykään kunnolla  huolehtimaan hänestä. Mummo aikoo muuttaa kauemmaksi asumaan ja Ika jää asumaan Marionille. Ika on musiikillisesti lahjakas ja Marion opettaa häntä soittamaan pianoa. Ikan mummo pelkää menettävänsä Ikasta saadut avustukset ja aikoo ottaa pojan takaisin itselleen. Marion ja George aloittavat yhdessä taistelun Ikan huoltajuudesta ja tutustuvat siinä samalla toisiinsa. Samaan aikaan Marion muistelee omaa rikkinäistä lapsuuttaan.
Vähitellen lukijalle selviää syy siihen, miksi Marion asuu yksin eikä ole panostanut kotinsa sisustamiseen eikä viihtyisyyteen. Taustalta löytyy uskomattomia asioita, mutta ei niistä sen enempää. Suosittelen lämpimästi kirjaa luettavaksi.


Minulla on tällä hetkellä neljäs Olssonin kirja kesken ja sekin on taattua tavaraa. 

Kirjan takakannessa on arvostelu:
"Unohtumaton ja kaunis Kaikki hyvä sinussa on muistutus siitä, kuinka haurasta onni on ja kuinka mahdotonta on elää vailla toivoa."

 - OTAGO DAILY TIMES, UUSI-SEELANTI


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti