sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Anna minun olla


Clare Mackintoshin kolmas kirja "Anna minun olla" on yhtä jännittävä ja mukaansa tempaava kuin kaksi aikaisempaa.
Kirjan päähenkilö on Anna Johnson, joka menetti molemmat vanhempansa vuoden sisällä. Isä teki itsemurhan heittäytymällä jyrkänteeltä mereen ja seitsemän kuukauden kuluttua Annan äiti toimi samoin.

Äidin kuoleman vuosipäivänä Anna saa kortin, jossa lukee "Itsemurhako? Mieti vähän?" Se saa Annan ajattelemaan, että josko vanhemmat eivät tehneetkään itsemurhaa. Hänen on ollut vaikeaa sopeutua koko itsemurha-ajatukseen. Anna menee poliisiasemalle kertomaan epäilyksistään. Poliisista eläkkeelle jäänyt nyt siviilivirkaa hoitava Murray Mackenzie ottaa Annan tiedot vastaan ja alkaa itse tutkia asiaa luvattomasti.

Annalla on kahdeksan viikon ikäinen vauva Ella ja hän asuu lapsen isän, Markin kanssa vanhempiensa talossa. Annan isällä ja tämän veljellä oli yhteinen yritys, autokauppa, josta Anna omistaa nyt puolet. Anna ei ole vielä ehtinyt perehtyä yrityksen toimintaan sen isommin. Sen hän tietää, että yrityksellä ei mene hyvin.
Hyvä ystävä Laura on Annan tukena ja auttaa aina tarvittaessa. 

Anna (ja muut) alkavat jo epäillä Annan mielenterveyttäkin, kun yhtäkkiä alkaa tapahtua kaikenlaista. Anna luulee näkevänsä näkyjä ja kuvittelevansa vaikka mitä.

Murraylla on omat huolensa vaimonsa sairauden vuoksi, mutta siitä huolimatta hän paneutuu juttuun täysillä. 
Jännitys säilyy viimeisille sivuille saakka. Yllättävät käänteet yllättivät minutkin, jolle yleensä muodostuu lukiessa joku oletus siitä, kuka on tehnyt ja mitä. Tätä kirjaa lukiessa ei kannata kuvitella tietävänsä mikä on loppuratkaisu - se selviää vain lukemalla.
Kaikki kirjat ovat erittäin luettavia. 
Lisää odotellessa toisten kirjojen kimppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti