sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Tappava salaisuus

Luin Tess Gerritsenin kirjan "Tappava salaisuus" jo jokunen aika sitten. Kun otin se käteeni aloittaessani kirjoittamaan tätä tekstiä, minulla löi ihan tyhjää. En muistanut mitään kirjan sisällöstä. Pitäisi kirjoittaa heti kun on lukenut, jolloin juoni on tuoreena mielessä. Ja varsinkin jos on lukenut muita kirjoja sen jälkeen niin edellisen juoni on jäänyt tuoreemman taakse. Tietty, jos kirjassa on erityinen juoni tai se on jotenkin erilainen, niin siinä tapauksessa juoni varmasti jää mieleen.
No, kun hieman selasin kirjaa, niin kyllähän se juoni sieltä tuli mieleen. Maura Isles on kuolemansyyntutkija, jonka oikea äiti on sarjamurhaaja. Äiti on vakavasti sairas ja haluaa nähdä vielä Mauran ennen kuolemaansa. Äiti on antanut Mauran vauvana pois ja Maura on kasvanut hyvässä kodissa. Vasta aikuisena hän sai tietää oikean äitinsä taustan.
Neljästä nuoresta kauhuleffan tekijöistä yksi, Cassandra, murhataan  ja Maura alkaa tutkia etsivä Jane Rizzolin kanssa tapausta. Seuraavaksi murhataan nuori mies. Maura löytää murhista määrätyn symboliikan. Kuolemiin liittyy liturginen kalenteri ja pyhimysten kuolemat.
Tekstissä kulkee koko ajan mukana Holly, joka tuntee molemmat uhrit. Hollylla on salaisuus, jota hän on kantanut mukanaan koko elämänsä. Tutkimuksissa paljastuu yllättäviä asioita ajalta. jolloin uhrit ja Holly olivat vielä koululaisia. Silloin katosi Hollyn koulukaveri Lizzie, jota ei ole löydetty etsinnöistä huolimatta. Lisää kuolleita tulee, ennen kuin syyllinen ja 20 vuoden takaiset salaisuudet paljastuvat.

Taidan lukea lisää Tess Gerritseniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti