maanantai 22. tammikuuta 2018

Luvattu maa

En ole ennen lukenut Mari Jungstedtin tuotantoa. Nyt luin hänen uusimpansa "Luvattu maa".
Kirjan tarina sijoittuu Gran Canarialle, jossa itsekin olen lomaillut. En tiedä miten suhtautua näihin lomakohteisiin tämän kirjan lukemisen jälkeen. Kirja kertoo ruotsalaisista, jotka ovat muuttaneet Kanarialle asumaan vakituisesti. Sinne on rakennettu alue, jossa asuu vain ruotsalaisia. Paikalliset näkevät lähes nälkää ja elävät puutteessa, kun taas ruotsalaiset odottavat palvelua ja nauttivat käyttäessään rahaa ja sen tuomaa valtaa. Alkoholi näyttelee isoa osaa päivittäisissä rutiineissa. Unelman toteutuminen ei pitemmän päälle olekaan niin ihanaa kuin alkuun vaikutti. Päivät ovat saman sisältöisiä, rakkaus väljenee ja elämästä kaikkoaa hehku.
Paikalliset (osa heistä) vihaavat turisteja ja sitä, että nämä valloittavat heidän saarensa. Tapahtuu murha ja toinenkin. Turistibussi syttyy palamaan ja pommi räjähtää keskellä turistiparatiisia.
Mari Jungsted
Saaren tapahtumia selvittelevät toimittaja Sara Moberg ja ex-poliisi Kristian Wede. Molemmilla on myös omia murheita, jotka häiritsevät heidän elämäänsä. Monien vaiheiden jälkeen asiat selviävät, syylliset saadaan kiinni ja henkilökohtaiset asiatkin ratkeavat ainakin melkein.
Kirjan lukeminen pisti oikeasti miettimään turistikohteita. Saavatko paikalliset mitään turistien jättämästä rahasta vai meneekö kaikki muutenkin hyväosaisille.
Tämä Jungstedin kirja ei jäänyt viimeiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti