perjantai 19. tammikuuta 2018

Meliwas ja muita kaupunkeja

Sain joululahjaksi Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n julkaiseman kirjan Meliwas ja muita kaupunkeja. Kun sain kirjan, se oli vielä "uunilämmin" eli juuri ilmestynyt (2017).
Kirja on mielenkiintoinen. Tämä on poikani salajuoni saada minut lukemaan enemmän fantasiakirjallisuutta.
En  ole lukenut vielä koko kirjaa, vaan olen valinnut luettavan otsikon perusteella. Voit arvata, minkä luin ensiksi.
Tietty Solinan tekstin Ei loimea. Siinä kentauri Philip, tutuille Phil, valitsee tai oikeastaan rouva Blairin pitäisi valita, mutta Phil se kuitenkin valitsee itselleen henkilökohtaisen avustajan, jota todellisuudessa ei edes tarvitse. Phil asuu asuntolassa, jonka kaikki asukkaat ovat jollain lailla erilaisia. Yksi asukkaista on kyklooppi. Jenny tulee valituksi. Tutustuttuan Philiin paremmin Jenny päättää näyttää Philille, miltä asuntolan ulkopuolella näyttää. Mitä sitten seuraa... sinun pitää lukea se.
Miespelejä, Toiseksi tulleita ei lasketa, Kaikkein kauneimmat saapuvat myöhässä, jne. Jokaiseen tekstiin liittyy fantasiaa. Mahdoton on mahdollista, joka on oikeastaan aika vapauttavaa.Tekstit laittavat myös ajattelemaan asioita hiukan normaalista näkökulmasta poiketen.
Mukavaa tässä kirjassa on myös se, että voi valita omaan mielentilaansa sopivan tekstin, joka tulee luettua melko nopeasti eli saa nieltyä kirjaa pieninä annoksina.
Hauska kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti