sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Et kävele yksin

Juuli Niemi sai kirjastaan "Et kävele yksin" Lasten ja nuorten kirjallisuuden Finlandia -palkinnon vuonna 2016.
Kirja kertoo Adan ja Egzonin rakkaustarinan. Ada on 15-vuotias yksinhuoltajaäidin tytär. Egzonin perhe on Kosovosta. He tulevat aivan eri maailmoista, mutta se ei estä Adaa ihastumasta Egzoniin.
Egzon maalaa graffitteja ja eräänä aamuna rehtorin autoon on ilmestynyt tytön kuva ja teksti Run! Ada yllytti Egzonin tekemään sen. Kuvataiteen opettaja arvaa tekijän, mutta ei paljasta Egzonia.
Adan äiti on taiteilija ja hän ohjaa ja opastaa Egzonin maalaamisessa. Ymmärrettyään taitonsa Egzon päättää hakea opiskelemaan kuvataidetta.
Juuli Niemi on Helsinkiläinen kirjailija ja käsikirjoittaja.
Adan ja Egzonin nuori rakkaus tuo esiin rakastumisen vakavuuden. Kuinka se vaikuttaa koko olemukseen ja varsinkin kun tulee riitaa, niin kuinka raastavaa se on. Egzon jättää kertomatta Adalle tärkeitä asioita ja menettää Adan luottamuksen. Asiaa ei pysty korjaamaan ja heidän tiensä eroavat. Molemmat kärsivät, mutta he myös tietävät, että yhdessäolokaan ei voi jatkua.
Mielenkiintoinen kirja. Ehkä hiukan erilainen kuin kuvittelin, mutta ajatuksia herättävä. Näin vanhempana sitä ajattelee, etteivät nuoret ota niin tosissaan ihastumisia ja rakastumisia, mutta niin asia ei taida ollakaan. Kai se on enemmän luonteesta kiinni kuin iästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti