tiistai 29. lokakuuta 2013

Reikä

Olin syyslomalla reissussa ja laukussa oli neljä kirjaa matkaevääksi. Yksi niistä oli Riikka Ala-Harjan Reikä.
Kirja on jaettu neljään osaan, jotka ovat:
I Me olemme lumoava ihmispari
II Tarmo
III Laskeudun portaita pitkin järveen
IV Jonain päivänä jäät lähtevät

Nämä osat sisältävät yhteensä 12 novellia. Osa novelleista on melko lyhyitä ja nopeasti luettavia, oikeastaan vain yksi on mielestäni liian pitkä ja hiukan kyllästyttävä. Pongasin kirjan sanomalehden arvioinnista ja siltä istuimelta tilasin sen itselleni. Enkä kadu. Se oli juuri sopivaa luettavaa aamuisin, kun heräsi, mutta ei ollut mitään tekemistä, kun ei ollut koiraa lenkitettävänä eikä työkuviot kutsuneet eli sai vain olla ja venytellä rauhassa uuteen päivään.
Toisaalta on hassua, että lähtee matkalle kirjojen kanssa, mutta kirjat täydentävät loman tunnetta. Kun ei voi tehdä kotihommia ja jos vaikka jää jumiin lentokentälle. Silloin pitää olla kirjoja mukana, että aika kuluu nopeasti jne. Aina on syy kantaa kirjoja edestakaisin :)

Minä olen yllättynyt Ala-Harjan kirjoitustyylistä. Se on hauska ja yllättävä. Novelleista tulee hyvä mieli ja jotkut niistä oikeasti naurattavat.
Kirjan takana kerrotaakin, että "Reikä on tarkkaan havaintoon perustuva, hersyvän runsas novellikokoelma. Siinä tarkastellaan elämää ja sen nurjaa ihanuutta monista kulmista, monin silmin. Samalla kun katsotaan ulos, katsotaan sisään -  häpeämättä kuin Facebookin seinää."
Jos saat käsiisi, niin lue ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti