sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Aurinkoinen pakkaspäivä

Tätä me olemme odottaneet. Ja näin meitä nyt hemmotellaan, pientä pakkasta ja sopivasti valoa. Hieno ilma lähteä ulkoilemaan. Minä se vaan istun tietokoneen ääressä (joskus tuntuu, että elämänhallinta on kateissa). Sekä vasemmalla että oikealla puolellani on hylly täynnä mielenkiintoisia kirjoja, mutta niihinpä minä en nyt koske, paitsi vähän.

Kirjoitin äsken kirjallisuusesseeseeni, (joka on työn alla edelleen) hallitusohjelmasta (2011) suoran lainauksen, jolla nyt myös teitä kiusaan:  
”Jokaiselle peruskoulun päättäneelle taataan koulutuspaikka lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, oppisopimuksessa, työpajassa, kuntoutuksessa tai muulla tavoin. Perusasteen päättäneet ja ilman toisen asteen tutkintoa ja koulutuspaikkaa olevat hakijat valitaan ensin toisen asteen opiskelijavalinnassa. Vahvistetaan kuntien vastuuta perusopetuksen päättävien nuorten ohjauksesta. Tavoitteena on, että kuluvan vuosikymmenen loppuun mennessä 20–24-vuotiaista yli 90 prosentilla on perusasteen jälkeinen tutkinto. Oppilaitosta vaihtaville opiskelijoille ja aiemman tutkinnon suorittaneille vahvistetaan erillisvalintoja, ammatillista lisäkoulutusta, oppisopimuskoulutusta ja näyttötutkintokoulutusta.” 


Nyt on pakko hiukan rentoutua ja etsiä hyllystä jotain pientä repäisevämpää.



Vasemmalta poimin Tiina Laanisen toimittaman kirjan "kUplivaisTa - hurmaavia ja vastustamattomia ajatuksia naisen elämästä" ja siitä Ulla Tapanisen tekstin: " Mitä enemmän viiruja naamassa, sitä mielenkiintoisempi ihminen."

Totta!





Oikealta puolelta käteen tarttui  Miika Pölkin ja Heikki Valkaman kirja "UMAMI Japanilainen ruokakulttuuri" ja siitä heti alkusivuilta teksti:
" Tärkein ohje ja sääntö japanilaisen ruoan suhteen on yksinkertainen. Keisarillinen keittiömestari, Watanabe-sensei, kiteyttää sen yhteen lauseeseen: "Viime kädessä ruoanlaiton ja syömisen pitää olla hauskaa. Liian tiukka sääntöjen ja syömisen suhteen ei tarvitse olla, jos se vie ilon ateriasta."




Tämä on hyvä sääntö, jota voi toteuttaa myös omassa keittiössä. Minun leivontalistallani on tänään Maailman parhaat pikkuleivät (siskon anoppi), Galaksin broileripiiras (netti, entinen Valion ohje) ja paprika-jalapenopiiras (Valio).

Nyt siis blogi julkiseksi ja töihin!

P.S.  Oikeasti minä nautin valtavasti, kun saan tehdä töitä näiden kaikkien kirjojen välissä.

1 kommentti:

  1. Kyllä osaat kirjoittaa hienosti noiden kirjojen välissä. Ja niistä riittää blogeja loppuiäksesi.

    VastaaPoista