tiistai 5. heinäkuuta 2022

Veteen piirretty viiva

Minulle on kertynyt Camilla Greben kirjoja useampi ja nyt sellainen on myös kädessäni. Kirja on nimeltään Veteen piirretty viiva. Kirja kertoo Samirista, hänen tyttärestään 18-vuotiaasta Yasminista ja Mariasta ja hänen 10-vuotiaasta pojastaan Vincentistä. Vincent on Down-lapsi. Maria ja Samir ovat menneet jokunen aika sitten naimisiin. Maria on viettämässä tyttöjen viikonloppua, kun Samir soittaa ja kertoo Yasminin kadonneen. Ensin epäillään että Jasmin on tehnyt itsemurhan mutta silminnäkijän kertomuksen jälkeen homma muuttuukin murhatutkimukseksi. Innostuin selaamaan kirjaa uudelleen vähän tarkemmin. Olen lukenut tämän jälkeen jo muita kirjoja, enkä muistanut kaikkea tarkasti. Jäin uudelleen koukkuun. Muistin kyllä pääosin mitä kirjassa tapahtuu, mutta pikkukohdat halusin tarkistaa uudelleen. Kirjat pitäisikin lukea kahteen kertaan, jotta niistä löytäisi kaikki "mausteet". 

Marian ja Samirin elämä menee aivan sekaisin Yasminin katoamisen jälkeen ja Vincentkin päättää lakata puhumasta. Toinen murhakin tapahtuu. Kirjassa seurataan myös poliisi Gunnaria, jonka elämäntapa tulee lukijalle selväksi.

Yasminin katoamiseen ja toiseen murhaan ei löydy syyllisiä. Kirja eteneekin 20 vuotta eteenpäin. Gunnar on edelleen poliisina ja hän alkaa tutkia uudelleen vanhoja tapahtumia kun merestä löytyy mattoon kääritty nuoren naisen ruumis. Monen mutkan jälkeen kaikki vanhat tapahtumat saavat selityksen ja tekijät löytyvät. 

Loppuratkaisussa on yllätyksiä, joita ei osaa odottaa. Kirja on lukemisen tai kuuntelemisen arvoinen. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti