maanantai 11. heinäkuuta 2022

Tuntematon rakkaani

Kirjakaupan myyjä suositteli minulle Rosie Walshin kirjaa Tuntematon rakkaani. Hän oli lukenut sen yhdeltä istuimelta. Kirjailijan läpimurtoromaani on Hän lupasi soittaa, jonka ostin myös samalla kertaa. Sitä oli myynnissä pokkarina. Itse luen mieluummin oikeita kirjoja, koska niissä on suurempi teksti. En ole vielä lähtenyt kuuntelulinjalla, mutta tiedän, että jossain vaiheessa sekin "kortti" on käännettävä.

Kirjan päähenkilöt ovat Leo ja Emma. Heillä on yhteinen tytär Ruby, jota he molemmat rakastavat kovasti. Niin ja kuuluuhan perheeseen vielä löytökodista haettu koira, John Keats. Emma on rannikkoekologi, joka tutkii alueita ja eliöitä, jotka paljastuvat laskuveden aikana. Leo kirjoittaa muistokirjoituksia ihmisistä varastoon jo heidän eläessään. Ne ovat siten valmiita tai ainakin lähes valmiita kun henkilö kuolee ja median pitää reagoida siihen nopeasti.

Emma on sairastanut syövän ja hoidot ovat nyt siinä vaiheessa, että he odottavat tietoa onko syöpä voitettu vai ei. Leo alkaa tehdäkseen jotain ja varmuuden vuoksi kirjoittaa muistokirjoitusta myös vaimostaan. Kaivaessaan taustatietoja hän yllättyy, kun tiedot eivät täsmääkään vaimonsa kertomien asioiden kanssa. Leo huomaa, että hän ei tiedä vaimostaan juurikaan mitään. Lisäksi hän huomaa, että Emmalla on jotain salaisuuksia menossa, joista tämä ei kerro Leolle. 

Leo on saanut tietää omia taustojaan ja järkyttynyt kovasti niistä tiedoista. Nyt hän lisäksi pelkää menettävänsä vaimonsa ja rakkaan lapsensa. Kuuluisa näyttelijä katoaa ja hän sekä hänen miehensä liittyvät myös Emman historiaan. Leo on epätoivoinen kaikkien eteen tulevien yllätysten keskellä.Kirja pitää otteessaan loppumetreille saakka. 

Nyt minulla on menossa toisen kirjailijan kirja, mutta sen jälkeen mahdollisesti avaan Rosie Walshin läpimurtoromaanin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti