sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

He juoksivat pakoon

 Tartuin kirjakaupassa Simon Häggströmin kirjaan "He juoksivat pakoon". Kirja kertoo Jenniferistä ja viisitoistavuotiaasta Malvinasta, joka joutuu nuorisokodissa toiminnanjohtajan ahdistelemaksi. Malvina yritti kertoa asiasta, mutta toiminnanjohtajan sana painoi enemmän. Jennifer ja Malvina karkaavat nuorisokodista Tukholmaan. Jennifer on kokeneempi kuin Malvina ja ottaa ohjat käsiinsä. He huijaavat miehiltä rahaa jotta voivat elää Tukholmassa.

Kirjan pahis on Predator69, joka organisoi nuoria tyttöjä miesporukalle. Molly, 16 v, on yksi näistä tytöistä. Hän on joutunut Predatori69:n ohjailtavaksi. Lastentarhanopettaja on käyttänyt Mollya lapsena hyväkseen ja sen jälkeen Mollya on ahdistanut kaikista hoidoista huolimatta. Osittain tämän vuoksi Predator69 saa Mollysta otteen. Molly päätyy erääseen ryhmäseksisessioon ja Predator69:n painostuksen jälkeen itsemurhaan. Molly jättää viestin, jonka perusteella poliisit saavat tietää Predator69:sta ja alkavat tutkia tapausta.
Jenniferin ja Malvinan polku johtaa myös Predator69 luokse ja he suostuvat tämän järjestämään tapahtumaan. Myös poliisi on saanut vihiä tapahtumasta. Tämän enempää en kerro kirjan sisällöstä. Joka tapauksessa kirjaa ei voi suositella herkille ihmisille, on se sen verran raaka tai kauhistuttava. Häggström on kirjailija ja poliisi. Hän on erikoistunut prostituutioon ja ihmiskauppaan. Kirja tuntuu sekä todelliselta että epätodelliselta. Tavallinen ihminen ei halua uskoa, että tällaista tapahtuu oikeasti, mutta poliisina varmastikin näihin asioihin törmää työssään.  Pohdin kirjan asioita pitkään ja edelleen nyt kun kirjoitan tätä.                                                                                                                                                                     

 

Häggströmiltä ilmestyy toinen kirja syksyllä 22. Luulisin, että tulen lukemaan myös sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti