sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Viides vieras

Unto Katajamäki ja hänen kirjansa olivat minulle aivan tuntemattomia. En enää muista, mikä oli se sysäys, jonka vuoksi ostin hänen kirjansa "Viides vieras" (2013).  Otin sen mukaan syyslomareissulle ja nyt se on luettu.
Unto Katajamäki on julkaissut parikymmentä kirjaa, historiallisia romaaneja, jännitysromaaneja sekä tieto- ja oppikirjoja.
Katajamäen kirjan "supersankari" on Martti Piha, joka tapaa yllättäen vanhan opiskelukaverinsa Antti Sormusen. Antti kutsuu Martin ja kolme liiketuttavaa kartanoonsa viikonlopuksi. Antilla on outo huumori jos sitä nyt huumoriksi voi sanoa. Esitellessään vieraat toisilleen hän piikittelee ja ottaa puheeksi näille tärkeitä ja salaisia aiheita.
Martti ihmettelee, miten muut vieraat ottavat piikittelyn kovin rauhallisesti. Hän saa siihen myöhemmin vastauksen.
Antti lupaa paljastaa kaikkien vieraiden rikokset, mutta ei ehdi tehdä sitä, koska kuolee ennen sitä. Hän oli myös luvannut, että paikalle saapuu vielä viideskin vieras, mutta ei paljastanut tämän nimeä.
Vähitellen monien mutkien kautta kaikki selviää ja salaisuudet paljastuvat. 
Martin omassa elämässäkin tapahtuu. Hän seurustelee Tuulan kanssa ja he alkavat etsiä yhteistä kotia. Martin yllätykseksi Tuula alkaa vihjailla myös yhteisestä lapsesta.

Kirjaa oli mukava ja nopea lukea, mutta se ei jättänyt kovin hyvää muistijälkeä ainakaan minulle. Kevyen lukemisen nälkään sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti