lauantai 23. tammikuuta 2016

Tammikuun kirja-ale

Kävin työasioisssa kirjakaupasssa ja yllätyin kun siellä oli kaikista alekirjoista vielä 50 %:n lisäale.
Nopeasti löysin muutaman (tällä kertaa muutama on kuusi) minua kiinnostavan kirjan omaan ostoskoriini:)
Uskallan sanoa, että hinta ja laatu kohtasivat näissä kirjoissa.

Ykkönen
Jorma Härkösen, "Stop wishing. Start doing",  ja Jukka Rajalan, "It´s all about movement", kirja Kehonpainoharjoittelu (2015).

"Avaa silmäsi ja mielesi, lue ja prosessoi, innostu ja siirrä asiat käytäntöön" on kirjoittajien saatesanat lukemiseen. Kirjan ohjeita noudattamalla saattaa jopa päästä hallittuun käsillä seisontaan. Pohjatyöt on tehtävä ensin eli keskivartalon ja ranteiden vahvistaminen.
Itse olen nykyisin niin kiireinen, että kotiharjoittelu on minulle passeli juttu.
Paljon hyvää näyttää kirja sisältävän.
Kakkonen
Olen inspiroitunut mm. virkkaamisesta (ilmoittautunut kurssillekin). Tässä yhdysvaltalaisen käsityönopettajan Edie Eckmanin Lisää villiä virkkausta -kirjassa (2015) on kaikkia kivoja uusia (minulle ainakin uusia) palavirkkausmalleja. Tästä kirjasta löytyy tilanteeseen kuin tilanteeseen hyviä malleja.
Kansikuva on jo houkuttava
Puhumattakaan takakannesta, joka on koukuttava
Kolmonen
Raakaruoka on ollut jo pitempään yksi pinnalla olevista ruokatrendeistä. Jostain luin, että se alkaa olla jo hiipumassakin. Se ei kuitenkaan estänyt minua ostamasta Outi Rinteen kirjaa Raakaruoka-aika! (2015), joka antaa ohjeet herkkuihin ilman hellaa ja uunia. 
Outi Rinne on hyvinvointiin erikoistunut psykologi, elämäntaidon valmentaja ja kasvis- ja raakaruokaan perehtynyt kouluttaja ja kirjoittaja. Hän kirjoittaa myös Keittiökameleontti-blogia, jolla on useita kymmeniä tuhansia lukijoita. Taidan itsekin lisätä lukulistaani :)

Kirjoittajan mukaan raakaruoka on teoriassa kuumentamatonta tai korkeintaan 40-46 asteeseen kypsennettyä mahdollisimman vähän jalostettua ruokaa. Se valmistetaan hedelmistä, vihanneksista ja juureksista, pähkinöistä, siemenistä, iduista ja versoista. Pääasiassa luomua, lähellä tuotettua tai villinä kasvanutta. Lisäksi se on kasvisperäistä tai se voi sisältää kypsentämättä nauttittavia eläinkunnan tuotteita. 
Tuo siis teoriassa, muttä tosielämässä raakaruoka on värikästä, maukasta ja iloista ruokaa tuoreella otteella ja rennolla meiningillä. 
Jo kuvien perusteella tekee mieli kokeilla
Sisällysluettelo on myös herkullinen
Nelonen
Haylie Pomroy, Hollywoodissakin arvostettu ravintoterapeutti, on kirjoittanut kirjan 2:2:3, Aineenvaihduntadieetti (2014). Olin jossain vaiheessa sillä ruokavaliolla, jossa syötiin 5 päivää normaalisti ja 2 päivää viikossa vain 500kcal. Sen tulokset näkyivät heti,eikä se ollut erikoisen rankkaakaan, mutta sitten kun se jäi, niin kilotkin tulivat takaisin.

Ostin tämän kirjan uteliaisuuttani. Täytyy tutkia mikä juttu tämä oikeina on. 
Kirjan takakannessa kerrotaan kolmesta vaiheesta. 
Vaihe 1  Anna stressin purkautua ja adrenaliini rauhoittua. (päivät 1 ja 2) .
Vaihe 2 Vapauta varastoitua rasvaa ja rakenna lihaksia. (päivät 3 ja 4)
Vaihe 3 Käynnistä palamisprosessi - hormonit, sydän ja lämpö (päivät 5-7)
Tällä menetemällä voit laihtua jopa 10 kiloa 28 päivässä eli 4 viikossa. Pitäisköhän kokeilla, eihän se olisi kuin yksi helmikuu elämässä :)

Vitonen
Celine Steenin ja Joni Marie Newmanin Vegaanikeittiön käsikirja(2011) on täynnä herkullisia ruokaohjeita, jotka eivät sisällä mitään eläinkunnan tuotteita. 
Kirjassa on kerrottu miten maitotuotteet, juusto, kananmuna ja liha korvataan. Näiden lisäksi kirjassa annetaan ohjeet millä liivate, hunaja, gluteeni, sokeri, soija ja rasva voidaan korvata. 
" Kirja on omistettu kaikille, jotka työskentelevät omalla pienellä tai suurella tavallaan tehdäkseen maailmasta reippaasti ystävällisemmän ja kunnioittavamman elinpaikan eläinkunnalle."

Tämän kirjan myötä oma tietämykseni vegaaniruokavaliosta lisääntyy.

Kutonen
Viimeisenä alekirjana emäntänä Olga (2013).
Minulla onkin jo hyllyssä Olga Temosen pullakirja. Olen muutaman kerran nähnyt Olgan televisiossa tekemässä ruokaa ja nähdyn innostamana tämäkin kirja on nyt tässä. Olgan perheessä kaikki ovat kasvissyöjiä, joten kaikki ohjeetkin ovat sen mukaisia.

Olga emännöi Marttilan tilaa, jolta kaikki kirjan kuvat on otettu.
Olga kertoo kirjan takakannessa, että hänestä tuli kasvissyöjä miehensä kautta. Kirjan ruokaohjeet ovat Olgan lempiruokia päivitettynä kasvisruokavalioon sopiviksi.
Kirjaa on mukava myös pelkästään tutkia
Kuusi uutta mielenkiintoista kirjaa edullisesti. Mukava juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti