lauantai 23. toukokuuta 2015

Björck huippukokin kotiruokaa 2


Tomi Björck hymyilee kirjansa takakannessa
Ostin Tomin toisen kirjan heti kun se ilmestyi. Kirja kuuluu Must-kirjoihin :). Ikävä kyllä sain sekundakappaleen, jossa osa kannen hopeoidusta tekstistä on "poistunut" paikalta (kuvassa näkyy). En kuitenkaan palauttanut sitä, koska se ei ole minulle niin merkittävä asia. "Priimasta maksetaan ja sekundaa saadaan" -tyyliä on liikkeellä. "Maanantaikappaleita" saa muistakin tuotteista kuin koneista, tässä tapauksessa siis kirjasta....mutta nykyään myös palvelusta.
Tomin kakkoskirja
Kirja on selatessa mukavan tuntuinen ("käteen sopiva", mikä on minun mottoni lähes joka asiassa, toinen mottoni on samaa tyyliä "enemmän tai vähemmän").  Kuvat ovat myös mielestäni onnistuneita (Ulla-Maija Lähteenmäki). Tomin  vaimo ja enemmän vielä pojat ovat myös kirjan kuvissa.
Tomilla on neljä ravintolaa Helsingissä (Farang, Gaijin, Boulevard Social ja Bronda) sekä yksi Tukholmassa (Farang Stockholm). Ei mikään turha kokki :)
Kirja on jaettu osiin:
Breku ja Brunssi (8 ohjetta)
Alkuruoka (39 ohjetta)
Pääruoka (36 ohjetta)
Jälkiruoka (21 ohjetta)
Ohjeita elämään ja työntekoon.
Unelmia unohtamatta
Tuli mieleen tuota kuvaa katsoessa, että onkohan Tomilla tuo veitsi teksteineen tatuoituna. Eipä tiedä.
Mestarikokki työn touhussa ravintolassaan

Chorizo-munakas

Ei hassumman tuntuinen ohje, mutta melko työläs nopeaa kotimunakasta ajatellen. Paprikat paahdetaan uunissa  (15-20 min.) ennen varsinaista munakkaan tekoa.
Possunkylkeä ja saksanpähkinä-omenasalaattia
Yhteistä lähes jokaiselle kuvalle on, että annokset on "koristeltu" yrteillä, joita ei välttämättä mainita ohjeissa. Mielestäni se on puute, yrttien mainitseminen lisäisi ihmisten yleistä yrttituntemusta.
Rocky Road
Jälkkäriosastolla on mm. Rocky Road, joka rakennetaan suklaasta cashewpähkinöistä, vaahtokarkeista ja kuivatuista hedelmistä.

Kirjan lopussa on Tomin kiitossanat, jotka päättyvät näin:
Kiitos asiakkaille, faneille ja tv-katsojille - ilman teitä ei olisi jatkuvuutta jauusia projekteja.
Nautitaan elämästä ja syödään hyvin.

Lopussa on myös yllätys yllätys (siis ainakin minulle) Santa Marian, Arla Keittiön, Myllärin ja Arvo Kokkonen OY:n mainokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti