perjantai 3. huhtikuuta 2015

100 flowers to knit & crochet and 100 virkattua pitsikukkaa

Viihdytän itseäni gradun kirjoittamisen lomassa postaamalla tänne kaksi kukkakirjaa. Kirjoista saa valoa ja energiaa tähän muuten harmaaseen pääsiäisperjantaihin. Aikaahan tässä menee, mutta nythän on piiitkä perjantai, joten tänään aika ei lopu kesken :)

En tarkkaan muista olenko ostanut tämän englantilaisen kukkakirjan Suomesta vai Lontoosta, mutta se on sivuseikka. Oikein odotan aikaa, jolloin pääsen itse kokeilemaan näitä malleja. Se aika tulee sitten kun grd on valmis tai lähetetty lopulliseen arviointiin. Siihen ei enää ole pitkä aika, joten jaksaa, jaksaa...


Leslie Stanfield is a freelance knitting and crochet designer.

Jossain vaiheessa mietin, että olenko "taas" ostanut kaksi samanlaista kirjaa, mutta onneksi en ole. Molemmissa on ihan omia malleja. Lisäksi tuossa Leslien kirjassa osa malleista on tehty neulomalla.

Sainion kirjan on suomentanut Mirkka Santala
Piti tarkistaa mitä crochet tarkoittaa suomeksi ja onhan se virkkaus, niin kuin ajattelinkin. Caitlinin kirja on myös alkuperältään englantilainen.

Tämä kimppu komeilee Caitlinin kirjan ensimmäisellä aukeamalla. Vähän hieno.

Suomeksi

In English

Tässä on hyvä mahdollisuus opetella termejä englanniksi tai suomeksi. Ja jos osaa lukea kuvista niin näissä hommissa ei tule kielimuuria. Jotkut ovat niin taitavia, että virkkaavat tai neulovat suoraan mallista ilman ohjeita.

Molemmissa on hyvä ohjeistus ja kuvitus

Tästä se lähtee virkaten

Tai neuloen

Fruit and vegetables

Lähes jokaisesta mallista on tekniikkakuva

Kattaukseen

Teepannun lämmikkeeksi
Somistukseen

Kaikki on mahdollista, niin kuin voit huomata, käden taidoilla voi tehdä taidetta. Tarvitaan vain lankaa ja virkkuukoukku tai puikot ja sen jälkeen kohti taidonnäytteitä :)

Nyt tämä tyttö lähtee kohti omaa taidonnäytettään, jossa teksti näyttelee pääosaa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti