keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Lisää Tuomista: AGLIO & OLIO

Kun ensin ostaa Saku Tuomisen yhden kirjan, niin yllättäen huomaa, että miehen nimi tulee vastaan jos missäkin yhteydessä. Ei vaan ole tullut kiinnitettyä huomiota. Hän on ollut mm. yhtenä tekijänä kirjassa "Aglio ja Olio" Tuukka Kosken ja Kimmo Kivilahden lisäksi.



Yksinkertaisen pastan A & O

Käsissäni oleva kirja on 5.painos, ensimmäinen on julkaistu jo vuonna 2007. Olen selkeästi ollut "näkemättä" kirjaa, koska en ole "pastaihmisiä" niin suuressa määrin kuin moni muu.
Mutta Sakun "Hyvän elämän" kautta tutustuin miehen muuhun tuotantoon ja nyt tämä kirja kuuluu kirjastooni. Ja mikäli itseäni yhtään tunnen, kohta siellä on myös samojen tekijöiden 2011 ilmestynyt Basta ja ehkä jotain muutakin vielä.

Kirjan ensimmäiset 55 sivua käsittelevät pastan historiaa aina nykypäivään asti, pastan tekemistä ja erilaisia pastamuotoja. Seuraavilla 50 sivuilla on käsitelty erilaisia pastan käyttöön liittyviä perusasioita ja pastaruoissa käytettäviä muita raaka-aineita, kuten juustoja, mausteita yrttejä jne.

Toinen osa, noin 200 sivua, sisältää ruokaohjeita. Äkkiseltään katsottuna lähes jokaisesta ohjeesta on kuva tai ainakin ohjeeseen liittyvistä aineista. Ohjeet eivät ole tarkkoja vaan ennen ohjeosiota on ohjeistettu miten ohjeita tulee lukea.
Vespa ja pasta!

"Ruokaohjeiden filosofia" ja "Määristä ja mitoista" kannattaa lukea ennen kuin alkaa väsätä pastoja. Sieltä löytyy ohjeistus ohjeiden lukemiseen, mm. että lähes kaikki ohjeet ovat kehden hengen ohjeita pl. uuniruoat. Pastan määrä on 100g /ruokailija alkuruoassa ja 120g/ruokailija pääruoassa.

 Bolognese ja Carponara ja paljon muita

Keitinveteen ei saa lorauttaa öljyä vaan ainoastaan karkeaa merisuolaa ja maustamiseen esim. maldon-suolaa (ihan uusi tuttavuus).
Parmesaani ostetaan palana ja raastetaan itse. Ei siis valmista raastetta ostoslistalle.

Ei auta muu kuin sukeltaa pastan ihmeelliseen maailmaan kunhan joulusta selvitään.

2 kommenttia:

  1. Vähän houkuttaisi minuakin tuo kirja... Pitänee taas pian laittaa pastakone laulamaan.

    VastaaPoista
  2. Minun pastakoneeni on vielä paketissa. Katsotaan kuinka kauan ;)

    VastaaPoista