Yksinkertaisen pastan A & O |
Mutta Sakun "Hyvän elämän" kautta tutustuin miehen muuhun tuotantoon ja nyt tämä kirja kuuluu kirjastooni. Ja mikäli itseäni yhtään tunnen, kohta siellä on myös samojen tekijöiden 2011 ilmestynyt Basta ja ehkä jotain muutakin vielä.
Kirjan ensimmäiset 55 sivua käsittelevät pastan historiaa aina nykypäivään asti, pastan tekemistä ja erilaisia pastamuotoja. Seuraavilla 50 sivuilla on käsitelty erilaisia pastan käyttöön liittyviä perusasioita ja pastaruoissa käytettäviä muita raaka-aineita, kuten juustoja, mausteita yrttejä jne.
Toinen osa, noin 200 sivua, sisältää ruokaohjeita. Äkkiseltään katsottuna lähes jokaisesta ohjeesta on kuva tai ainakin ohjeeseen liittyvistä aineista. Ohjeet eivät ole tarkkoja vaan ennen ohjeosiota on ohjeistettu miten ohjeita tulee lukea.
Vespa ja pasta! |
"Ruokaohjeiden filosofia" ja "Määristä ja mitoista" kannattaa lukea ennen kuin alkaa väsätä pastoja. Sieltä löytyy ohjeistus ohjeiden lukemiseen, mm. että lähes kaikki ohjeet ovat kehden hengen ohjeita pl. uuniruoat. Pastan määrä on 100g /ruokailija alkuruoassa ja 120g/ruokailija pääruoassa.
Bolognese ja Carponara ja paljon muita |
Keitinveteen ei saa lorauttaa öljyä vaan ainoastaan karkeaa merisuolaa ja maustamiseen esim. maldon-suolaa (ihan uusi tuttavuus).
Parmesaani ostetaan palana ja raastetaan itse. Ei siis valmista raastetta ostoslistalle.
Ei auta muu kuin sukeltaa pastan ihmeelliseen maailmaan kunhan joulusta selvitään.
Vähän houkuttaisi minuakin tuo kirja... Pitänee taas pian laittaa pastakone laulamaan.
VastaaPoistaMinun pastakoneeni on vielä paketissa. Katsotaan kuinka kauan ;)
VastaaPoista