keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Hyvä elämä lyhyt oppimäärä

Saku Tuomisen kirjan nimi on kokonaisuudessaan "Eihän minulla ole hajuakaan siitä, mistä hyvä elämä koostuu. Siksi tästä tuli ainoastaan lyhyt oppimäärä."

Kirja on pieni ja siinä on hiukan yli sata sivua. Se on nopea- ja helppolukuinen. Tuominen pohtii ihmisen käyttäymistä ja uskomuksia ja antaa ehdotuksia miten tulisi käyttäytyä saavuttaakseen hyvän elämän tai jotain sinne päin ;)


Ostin kirjan kolmisen viikkoa sitten ja selasin ja lueskelin sitä jo silloin. Tänään (joulupäivänä) palasin sen pariin ja aloin muistelemaan, että luinko kirjaa siten, että alleviivasin ja tein siihen joitakin sivumerkintöjä. Kunnes "heräsin" ja tajusin, että nehän kuuluvat kirjaan. Saku on varmaankin itse tehnyt merkinnät vapaalla kädellä (juuri minun tyyliini). Hieno tehoste!

Kirja on jaettu kolmeen osaan.
Ensimmäinen osa on INTO. Se sisältää luvut Ilotulitus, Astronautti, Maailman ympäri, Raati, Mitä kaikkea?, Hyvä kirja, Järkevyys, Sitku ja 1943.

Toinen osa on ALHO. Siinä on Suuri tuntematon, Muovailuvahaa, Höpinää, Juu ei,  Niin miksi?, Pois, Ullakko,Värikorjaus, Paha kolminaisuus, Haihattelijat, Puurtajat, Takertujat ja Häkkyrä.

Kolmas osa on VALO. Siihen kuuluu Jako kolmeen, Nyt, Unelmoinnin taito, Tekemisen taito, Muistelemisen taito, Tasapaino, Kiertoliike, Epäonnistumisen pelko ja Hyvän elämän kehä.

Kokeile, havainnoi, opi ja jatka matkaa...


Kirjan lopussa on liitteet, harjoituksia ja tilaa omia muistiinpanoja varten.
Harjoitukset liittyvät
* unelmointiin (mm. "Suhtaudu unelmointiin kuin harrastukseen. Varaa itsellesi aika, esimerkiksi tunti viikossa")
* tekemiseen (mm. "Ala seurata mihin aikasi menee. Pidä paiväkirjaa", "Tee jotain uutta joka viikko, tai edes kerran kuussa. Tee jotain yllättävää jollekin toiselle", "Epäonnistumisia ei ole. On ainoastaan asioita, jotka eivät toimineet")
* muistelemiseen (mm. " Ala havainnoida päivääsi. Käy aina läpi päivän tapahtumat", " Käsittele asiat jotka vaivaavat sinua. Soita vaikeat puhelut. Älä märehdi").

Tämä on kirja, johon voi aina palata ja sitä kautta pohtia omaa käyttäytymistään ja uskomuksiaan. JA MUUTTUA! Jokainen kappale sisältää uskomattoman paljon varteen otettavaa tietoa.

Kirjastoni ehdoton suosikki!

1 kommentti:

  1. Kun kesäloma koittaa ja on taas kirjojen aika, niin luettava tuo opus!

    VastaaPoista