sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Kenraaliharjoitus

Anna-Leena Härkösen Kenraaliharjoitus tarttui käteeni uteliaisuudesta. Olen lukenut muutamia hänen kirjojaan ja näköjään taas luin yhden.

Kirjassa on vain 212 sivua ja teksti on Härkösen tapaan helposti luettavaa. Kirjan päähenkilöt ovat aviopari Jane ja Mikki.
Mikki on näyttelijä ja Jane töissä matkatoimistossa. Heillä ei ole lapsia ja elämä on melko tasaista. Mikki on saanut mielestään hyvän idean ja ehdottaa Janelle parinvaihtoa. Jane järkyttyy ensin, mutta suostuu sitten kuitenkin. Kun he tapaavat toisen pariskunnan niin molemmille tulee tunne, että ei sittenkään. Parinvaihtoasia jää siihen, mutta Janella alkaakin todellinen "seikkailu" ja itsensä tutkiskelu.
Lisäksi Jane saa äidiltään tiedon, että Janen isä ei ehkä ollutkaan hänen oikea isänsä. Jane alkaa selvittämään taustojaan samaan aikaan kun hän etsii omaa seksuaalista suuntautumistaan.
Kirja on omistettu Minnalle. Tarina ei kerro kuka Minna on.
Luin kirjaa aina iltaisin muutaman sivun tai kappaleen. Kirjan yhdessä vaiheessa tuli stoppi, en jaksanut lukea sitä lisää, se ei kiinnostanut. Olin väsynyt ja kirjan sisältö ei siinä kohtaa oikein napannut.
Kirja lojui yöpöydällä odottamassa useamman viikon ja sitten tuli aika, jolloin avasin sen ja luin loppuun. Minulle tylsä kohta meni nopeasti ohi ja mielenkiinto kasvoi loppua kohden. Jane saa selvyyden siitä mitä haluaa ja isä-asiakin selviää.
Jos pidät Härkösen kirjoittamis- ja asioiden käsittelytyylistä, niin tässä on sinulle hyvä kirja. Kirja saa ajattelemaan asioita, joita ei ehkä tule usein ajateltua.
Minä katson seuraavaksi kirjaksi taas vähän erilaisen kirjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti