sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Maresi: Punaisen luostarin kronikoita

Suomenruotsalainen kirjailija Maria Turtschaninoff voitti Maresi-kirjallaan Finlandia junior 2014 -palkinnon. Käsikirjoituksen on suomentanut Marja Kyrö, jota on kehuttu kovasti käännöksestä.

Ostin kirjan Pasilan aseman pokkarikaupasta, kun sillä hetkellä kaipasin jotain muuta kuin työhön tai opiskeluun liittyvää luettavaa. Kirja oli kaupassa hyvin esillä ja myyjä kertoi että se on ollut kovin suosittu. En ole lukenut fantasiakirjallisuutta juurikaan, mutta päätin siitä huolimatta ostaa Maresin. Ajattelin, että vaikka en pitäisikään siitä, niin se on niin ohut (213 sivua), että luen sen joka tapauksessa.

Kansi: Laura Lyytinen
Nuori Maresi Ehrentytär on kirjan päähenkilö, jonka kirjoittamista teksteistä/muistiinpanoista kirja muodostuu.  Maresi on ollut luostarisaarella neljä vuotta, kun sinne saapuu uusi tyttö, Jai. Varsinainen tarina alkaa siitä hetkestä.
Kirja tempaa mukaansa ja jossain vaiheessa huomaan, että lukemisen keskeyttäminen on hankalaa. Ajatukset jäävät kirjaan vaikka sitä ei luekaan.
En lähde avaamaan juonta, jotta kiinnostus kirjaan pysyy. En itse aina edes lue kirjan takaa tekstiä, vaan nautin kirjan lukemisesta ilman etukäteisodotuksia.
Tähän kuitenkin lisään takatekstin, koska se kertoo kirjasta juuri sopivasti...

 
Jännittäviä hetkiä fantasian maailmassa, joka sisältää paljon myös todellisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti