sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Merjan kirjasto muuttaa

Merjan kirjasto on periaatteessa jo muuttanut ja se on saanut huomaansa myös toisen kirjaston. Kun kaksi aikuista muuttaa yhteen, niin kirjojen lisäksi on paljon muutakin ihmeteltävää. Kaksi sänkyä, kaksi keittiön pöytää jne.. Mutta kyllä tästä selvitään... ajan kanssa. Tässä vaiheessa kaikki on vielä aivan sekaisin. Kuvittelen saavani kirjat jossain vaiheessa järjestykseen ja samalla pystyn tsekkaamaan kaikki tuplakirjat. Molemmilta löytyy joitakin samoja kappaleita, mutta luulen, että ei kovin montaa sitten kuitenkaan.

Joulupukki toi uuden kameran.
En ole ehtinyt vielä perehtyä uuteen kameraani, olen vain "napsinut" sillä kuvia ja todennut, että niistä ei tule hyviä ellei osaa käyttää kameraa.Tavoitteena on opetella kuvaamaan niin, että kuvat ovat oikeasti julkaisukelpoisia. Tässä postauksessa alla olevat kuvat on otettu järkkärillä ja voitte todeta, että kuvat kiiltävät, eivätkä ole muutenkaan kovin laadukkaita. Se on tietty myös osa minun persoonaani. En tavoittele pilkunpäälle -juttuja vaan pitää olla vähän särmää, rösöä ja "melkein täydellinen"-juttuja, joista minut voi tunnistaa.
Kirjat olisi tarkoitus laittaa teeman mukaisesti omiin hyllyihinsä. Tässä osa leivontakirjoista.
Muutossa nuoret muuttomiehet hikoilivat näiden kirjojen kanssa. Niitä kun on jokunen. Edellisestä muutosta on vajaa viisi vuotta ja silloin kirjoja oli 74 banaanilaatikkoa. Nyt siis vielä enemmän. Hymyssä suin homma kuitenkin sujui!

Kyllä se tästä!
Nyt kun on enemmän tilaa, niin kirjahyllyjäkin ilmestyy aina jostakin lisää :).
Toiveena on, että saan suurimman osan kirjoista yhteen riviin eli silloin on helpompi nähdä mitä omistaa. Tähän mennessä niitä on ollut kahdessa rivissä ja hyllyjen päällä jne. jolloin niitä on ollut vaikea "kontrolloida".

Tietosanakirjat, eläinkirjat yms. eivät ole minkään arvoisia, mutta täytyyhän pala historiaa säilyttää.
Minulta löytyy myös uuden karhea (siis vähän käytetty, jos ollenkaan) Facta- tietosanakirjasarja. Tällä hetkellä se on käyttöullakolla (ihana paikka säilömiseen). Onhan jonkun säilytettävä tuleville/oleville sukupolville vanhan ajan tiedonkeruumenetelmä.

Kirjat ovat suurin piirtein oikeissa paikoissa, mutta tässäkin yrtit ovat siirtymässä oikeaan hyllyyn kunhan aika on kypsä.
Opiskeluun liittyviä kirjoa!
Olen säilyttänyt kaikki lukiokirjatkin ((kävin aikuislukion 2000-luvulla), ostanut lisää erilaisia, mm. matikan ja kemia kirjoja, jotta pysyn ajan hengessä tai ainakin niin selitän sen itselleni.
Jalna-sarja etsii vielä paikkaansa
Jalna-sarja on minulle ihan outo kirjasarja. Sitten kun on aikaa (sanonta, jota ei pitäisi sanoa), niin perehdyn myös Jalnaan.
Painava sisältö näissäkin!
Pari muuttujaa on vielä ennen kuin kaikki on kohdallaan. Eikä se koske ainoastaan kirjoja vaan kaikkia muitakin tavaroita. Tavarat löytävät kyllä omat paikkansa luonnostaan kunhan tässä hiukan aikaa eletään.
Minun pitäisi varmaan tehdä dokumentti "Kirjataivas" eli kestävän kehityksen teemaan sisällyttäen "Säilytä kaikki elämäsi kirjat".
Olen ollut huono käyttämään kirjastoa, kuten voi huomata. Kirjojen kerääminen alkoi heti kun aloin itse ansaita rahaa. Ensin tuli kirjakerhot, sitten lasten kirjakerhot ja sitten kirjakaupat ja netti.

Näillä ajatuksilla tänään. Sukulaisia on tulossa yökylään ja voitte arvata mistä mm. puhutaan :)
Uutta kirjavuotta 2016 kohti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti