keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Tapaus 64

Tapaus 64 on Jussi Adler-Olsenin Osasto Q-sarjan neljäs osa. Taisin aikaisemmin sanoa, että Osasto Q on trilogia, mutta vaikuttaa siltä, että sarjaan saattaa tulla vielä tämänkin jälkeen lisää osia.

Kansikuvassa jatkuu sama tyyli kuin aikaisemmissa kirjoissa.
Yli 500 sivua luettavaa tuntui jossain vaiheessa puuduttavalta, vaikka juoni vei koko ajan. Luin kirjaa melko pienissä pätkissä. Se ei pystynyt imaisemaan minulta illan väsymystä pois, jonka vuoksi en ahminut sitä kertalukemisella.

Juoni muodostuu vanhasta tapauksesta, jota Osasto Q alkaa tutkia. Nete Hermansen on avainhenkilö, erilainen tyttö, joka leimataan yhteiskuntakelvottamaksi ja joutuu kokemaan kovia. Monet asiat kytkeytyvät toisiinsa, ihmisiä häviää  ja kuolee.

Osasto Q:n Assad ja Carl Morck joutuvat myös kokemaan kovakouraista kohtelua. Kaikki ei myöskään ole ihan sitä, mitä kirjailija antaa lukijan ymmärtää, ainakin yksi yllätys odottaa.

Kirja ja kirjailija jakavat lukijoiden mielipiteitä. Osa pitää ja osa ei. Itseäni hiukan häiritsee Osasto Q:n jäsenet. He ovat kaikki kovin outoja, Carl Monck mukaanlukien. Lukemalla kirjan pääsee selville mitä tarkoitan.

Liityin Facebookissa marraskuun lukuhaasteeseen, jossa pitää lukea kaunokirjallisuutta vähintään 30 sivua päivässä.
Nyt on seuraavan kirjan aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti