sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Aika ei koskaan sano näkemiin

Kari Koivun saarnoja ja puheita armosta, toivosta ja lohdutuksesta 1982-2012.



Tein heti ostopäätöksen kun kuulin, että Kari Koivulta tulee kirja. Hän oli itse esittelemässä sitä Suomalaisessa kirjakaupassa, joten ostaessani kirjan sain siihen samalla omistuskirjoituksen.


Tätä kirjaa voi lukea silloin kun siltä tuntuu. Sen voi myös avata mistä kohdasta haluaa. Sisällysluettelo antaa kuvan tekstien sisällöstä ja ajankohdasta, milloin saarna tai puhe on pidetty. Kirjassa on 36 saarnaa ja viisi puhetta, mm. Koivikko-kodin viisivuotisjuhlapuhe Hämeenlinnan Raatihuoneelta.

Kirjan nimen mukainen saarna on pidetty Hämeenlinnan kirkossa 28.11.2004 ensimmäisenä adventtisunnuntaina. "Aika ei koskaan sano näkemiin. Lahjomattomalla tavalla se kulkee eteenpäin. Kerran eletty hetki ei koskaan enää palaa...."

Muutama muu saarnan alku kirjasta:

"Odotus on osa ihmiselämää. Pelon ja epävarmuuden keskellä odottavan aika on pitkä ja raskas. Kuljettaessa kohti hyvää aika kuluu nopeasti...."

"Elävä tuli kiehtoo kauneudellaan ja lämmöllään. Se myös pelottaa väkevällä voimallaan. Ihmisenkin mielessä moni ilo ja unelma voi palaa karrelle..."


Tässä on kirja, jota voi lukea vaikka ei olekaan mikään "uskovainen". Kari Koivu käyttää runoja teksteissään ja hän osaa oikeasti tehdä sellaisia tekstejä, joita on ilo kuulla ja lukea.
Tämän voisi hyvin tehdä myös äänikirjaksi. Ja vieläpä niin, että tekijä itse lukisi tekstit.

Joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti