perjantai 2. toukokuuta 2014

Takana puhumisen taito

Suomalainen kirjakauppa lahjoitti Ruusun ja kirjan -päivänä jokaiselle määrätyllä rahasummalla kirjoja ostaneelle kaupan tekijäiseksi Anna-Leena Härkösen "Takana puhumisen taito" -kirjan.

Kirja sisältää lyhyitä tarinoita elävästä elämästä. Takana puhumisen taito on yksi näistä tarinoista.

Ehkä olin hiukan pettynyt. Ajattelin, että kirja käsittelee enemmänkin aihetta, mutta tulin siihen tulokseen, että kirjan nimi oli nimenomaan markkinointikeino, jolla kirja "myy", vaikka sitä ei voinutkaan ostaa.  Ristiriitaista.


Lyhyin tarina on "Entä jos puutarhanhoito ei kiinnosta" -otsikon alla.
Vain yksi lause:
"Älä hanki puutarhaa."

Kirja on helppolukuinen ja sen voi aina jättää odottamaan, koska tarinat ovat aivan irrallaan toisistaan.
Kappaleet Naamakirja ja Lapinlisä saavat minulta eniten pisteitä. Härkönen ei kuulu Facebookiin joten voitte vain arvata mitä mieltä hän siitä on. Hänen mielestään "porukat taantuvat verkossa". Lisäksi hän tuo esiin sen, että toisen ihmisen hylkääminen on tehty Facebookissa niin helpoksi. Mutta haittaakse?

Lapinlisä tuo mieleeni tuttavat, jotka asuvat/ovat kotoisin Pohjois-Suomesta. Lapinlisä kuuluu heidän puheissaa aina ja iänkaikkisesti. Se vaan on niin. No, pakko tunnustaa, että tuleehan sitä itsekin aina välillä kerrottua juttuja hiukan liiotellen.

Kirja päättyy Niksi-Sirkkaan ja viimeinen lause sai minut aika mietteliääksi... Ohje kuuluu " Älä osta koskaan, missään tilanteessa kenellekään tuliaisiksi jääkaappimagneetteja".
PAH.
Ne ovat niin käteviä, pieniä ja paikallisia. Sorge vaan Anna-Liisa, aion ostaa niitä myös jatkossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti