maanantai 3. helmikuuta 2014

Cuisine de reference

Ostin ranskalaisien opettajien välityksellä heidän oppilaitoksessaan käytössä olevan alan kirjan, joka on siis täysin ranskankielinen.


Kirjan tekijä on Michel MAINCENT-MOREL, jonka cv on takakannessa, jos mitään asiasta ymmärrän. Alan asiantuntija selkeästi. Oikea Chef.


Kirja on pehmeäkantinen ja sen sivut ovat todella ohuita. HUOM! Sivuja ei ole kuin 1040! Meidän opiskelijat nääntyisivät jo siitä, että kantaisivat tätä "tiiliskiveä" repussaan.


En ymmärrä ranskan kieltä, joten on mielenkiintoista selata kirjaa. Alkuosan tekniikkakuvat (noin puolen kirjan verran) ovat selkeitä eli niistä pääsee perille ilman tekstiäkin. Toinen puoli kirjaa on ohjeita, jotka ovat käsittääkseni melko tarkkoja (ja pitkiä). Joissakin on kuvia ruoka-aineista, joissakin mitoista ja astioista. Toiset ohjeet sisältävät myös tekniikkakuvia. Yksi kuvasarja on mansikoiden käsittelystä. Ne pestään ensin, sitten perataan jne.

Opiskelussakin on paljon eroa, vaikka maantieteellinen välimatka ei olekaan kovin iso. Meillä on vapaampaa. Minulla on tunne, että Ranskassa kunnioitetaan opettajia enemmän kuin Suomessa. Kyllähän meilläkin, mutta...



1 kommentti:

  1. Mutta mielenkiintoiselta tuo kirja kuitenkin näyttää!
    Niinpä niin....Ranskassa ope on Madame, Monsieur tai Chef....ei Merja tai Anu :)

    VastaaPoista