torstai 7. marraskuuta 2013

Paimentyttö ja Topelius

Enni Mustosen Paimentyttö eksyi minulle luettuani siitä kirjakerhon mainoksen. Se aloittaa uuden sarjan "Syrjästäkatsojan tarinoita", jossa liikutaan tunnetuissa suomalaisissa kulttuurikodeissa. Tässä kirjassa piikatyttö Ida on pääosassa ja hänen tarinansa ottaa lukijan otteeseensa. Kirja on erilainen kuin yleensä olen lukenut, mutta se teki minuun niin suuren vaikutuksen, että nyt odotan malttamattomana seuraavia osia, jotta pääsen kurkistamaan taas johonkin kulttuurikotiin.
Ida on mm. piikana professorilla Z. Topeliuksella ja tämän kuoltua (kirjan lopussa) siirtyy Aino Sibeliukselle, joka on naimisissa viuluniekan ja säveltäjän kanssa. Mutta se onkin sitten jo toinen tarina.
Heti luettuani kirjan tuli mainos kirjasta "Topeliuksen lukemisia lapsille" ja tartuin syöttiin. Nyt luen iltasadun tästä kirjasta. Kirjan on kuvittanut taidemaalari Risto Suomi ja kuten kuvista näkyy, se on onnistunut. Sadut sopivat myös erittäin hyvin aikuisille. Suosittelen!

Vattumatoa en ole vielä lukenut, koska etenen järjestyksessä (älä kysy miksi), mutta se on varmasti myös satu, joka rauhoittaa mielen ja sen lukemisen jälkeen on helppo nukahtaa.

2 kommenttia:

  1. Tuo lienee se Topelius, jota on hieman modernisoitu? Koko sarjasta valittu kolmisenkymmentä satua? Satuin raariosta kuulemaan aiheesta kiintoisan ohjelman: http://areena.yle.fi/radio/2029918. Näköjään on aiheesta ollut telsussakin lyhyt pätkä: http://areena.yle.fi/tv/2074252

    Hämeenlinnan taidemuseossahan oli vielä Rudolf Koivu -näyttely, käytiin se katsastamassa. Oli myös tähän liittyviä kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyaikaistetut sadut ovat oikeasti mukavaa luettavaa ;)

      Poista