torstai 11. heinäkuuta 2013

Maukas gradu

Nyt olen päässyt siihen vaiheeseen elämässäni ja varsinkin korvieni välissä, että aloitan gradun tekemisen. Alkulämmitelyyn tilasin alennusmyynnistä itselleni Antti Kariston ja Ullamaija Seppälän kirjoittaman (2004) kirjan "Maukas gradu valmistusvihjeitä tutkielman tekijöille".


Kirja on helppoa luettavaa ja jopa hauska. Siinä havainnollistetaan gradun tai väikkärin tekoa katkelmilla Anthony Bourdain vuonna 2002 kirjoittamasta "Kitchen Confidential Mestarinkokin tunnustuksia" kirjasta.
Boudain kirjoittaa, että  kokki tarvitsee kunnon kokkiveitsen, ei mitään sarjaa erilaisia veitsiä. Kokkiveitsen pitää olla sellainen, joka tuntuu kädessä mukavalta, joka on kevyt ja jota on helppo käyttää ja teroittaa. Tätä vertausta käytetään esimerkkinä opinnäytetyön tekijän valitessa tutkimusmenetelmää. Mieluummin kannattaa satsata yhteen menetelmään ja hallita se hyvin kuin valita useampia ja yrittää hallita ne.

Takakannen ohje maukkaan gradun tekemiseen: "Ota sopiva aihe, kunnon möhkäle, mutta ei tolkuttoman kokoista. Marinoi se liemessä, johon lorautat runsaasti kirjaviisautta, kunnianhimoa ja aitoa uteliaisuutta (exrta virgin)."

Nyt ei auta muu kuin aloittaa homma ja yrittää viedä se kunnialla loppuun. Eipä siitä kuitenkaan sen enempää tässä vaiheessa. Kuvasta kuitenkin näkyy, että sosiaalinen media näyttelee jonkinmoista osaa gradussani.

Minulla on pitkä pino romaaneja lukulistalla, mutta nyt keskityn  gradukirjallisuuteen (tai ainakin pyrin siihen), johon palaan täälläkin teidän ja omaksi ilokseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti