sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Kuin kytevä tuli

 Ostin kirjakaupan alemyynnistä Paula Hawkinsin kirjan Kuin kytevä tuli. Minulla on hänen esikoisteoksensa Nainen junassa, jonka olen myös lukenut (ihme ja kumma). Ajattelin, ettei hän voi kirjoittaa huonoa toistakaan kirjaa ja olin oikeassa. 

Kannen teksti "Mitä oikein menit tekemään?" on oikein juoneen osuva. Kirjassa on kolme naista, jotka jokainen liittyvät jollain tavalla asuntolaivasta löytyneeseen nuoren miehen ruumiiseen. Daniel on puukotettu laivaan. Asuntolaivan vieressä asuva Miriam löytää ruumiin ja hälyttää poliisit paikalle. Miriam tietää tarkalleen mitä laivojen läheisyydessä tapahtuu ja kuka siellä liikkuu. Carla on Danielin äidin sisko. Carla ja miehensä Theo menettivät kolmevuotiaan poikansa Benin 18 vuotta sitten. Ben oli hoidossa Carlan sisarella ja putosi parvekkeelta. Tämän jälkeen sisarusten välit katkesivat ja niin myös yhteydenpito sisaren poikaan, Danieliin, loppui. Kolmas nainen on Laura, jolla on myös oma strategiansa. Hän oli Danielin luona yötä ennen murhapäivää. Häntä epäillään vahvasti murhasta.

Kirjan juoni kulkee sujuvasti. Välillä tulee takaumia Miriamin kirjoittamien muistelmien kautta. Miriam antoi käsikirjoituksen luettavaksi kirjailijalle ja se jäi sille tielleen. Kirjailijalta ilmestyi lähes samanlainen kirja hetkeä myöhemmin. Se kalvaa Miriamia vahvasti.

Danielin murhaaja paljastuu loppumetreillä, mutta monta muuta asiaa ratkeaa siinä sivussa. Kannattaa lukea tai kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti