sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Horros

Camilla Grebe on Ruotsin suosituimpia jännityskirjailijoita. Itse en ole hänen tuotantoaan lukenut tätä ennen. Horrosta mainostettiin niin paljon, että ostin sen, enkä pettynyt.
Grebeltä on aiemmin suomennettu kirjat "Kun jää pettää alta" ja "Lemmikki". Tällä hetkellä luen Lemmikkiä ja haluaisin lukea sen saman tien loppuun, koska se on niin jännä. Siitä kuulette myöhemmin.
Horros on toisaalta jännittävä, toisaalta erikoinen, toisaalta odottaisi, että saisi vastauksia, että ihmiset puhuisivat asioista, jolloin asioihin voisi tulla ratkaisuja nopeammin. Mielenkiintoista on se, että sama asia voidaan käsitellä eri ihmisten kautta, jolloin siihen saadaan kaksi näkökulmaa.
 
Kirjan päähenkilät ovat rikostutkija Manfred, jolla on omat perhehuolensa, Samuel, joka on sotkeutunut huumekauppaan ja Pernilla, Samuelin äiti, jolla ei myöskään ole helppoa.
Jokaisella on kirjassa aina oma kappale, jossa asioita käsitellään heidän näkökulmastaan.
Kirjan juoni yllätti minut täydellisesti. Lukiessa itse muodostaa ennakkokäsityksen asioiden kulusta, mutta yhtäkkiä huomaakin, että oma ennakointi on aivan metsässä. Kirja pitää lukijan otteessaan koko 587 sivun verran.
Ruotsalaisilta kirjailijoilta tulee ulos hyviä dekkareita. Suosittelen tutustumaan Greben kirjoihin. Horros sisältää kolmen henkilön tarinan, joista jokainen on lukemisen arvoinen. Kirja tempaa mukaansa heti ensimmäisiltä sivuilta.
Suosittelen, kuten kaikkia muitakin kirjoja, joista olen tänne kirjoittanut. Valikoin kirjat sen mukaan mikä minua kiinnostaa ja suurin osa niistä on ollut juuri sitä mitä olen odottanutkin.
Sain tänään loppuun kirjan Lemmikki ja yritän ehtiä tekemään siitä postauksen mahdollisimman pian.
Lukemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti