maanantai 30. tammikuuta 2017

Kokkaa koirille

Viime viikonloppuna oli Educa-messut Messukeskuksessa ja kaiken muun tarjonnan lisäksi siellä oli Suomen Kirjatukku Oy:n kirjamyynti. Kaikki kirjat olivat 2 € eli ne olivat lähes ilmaisia.
Muutama tuli ostettua. Kolme päälimmäistä kirjaa on muilta osastoilta mutta kaikki loput on kahden euron pöydistä.
Ensimmäisenä otan esittelyyn Kokkaa koiralle, keittokirja koirien omistajille -kirjan. Ingeborg Pils, UK, on kirjan kirjoittanut ja sen on suomentanut Tommi Järvinen.
Kirja sisältää koirien pääaterioita, terveysruokia ja keksejä ja välipaloja. Saatesanoissaan Ingeborg korostaa, että koiralle ei saa antaa kemiallisia lisäaineita sisältäviä teollisia ruokia, voimakkaita mausteita, rasvaa, suolaa, sokeria ja suklaata.
Koirat syövät paljon samoja raaka-aineita kuin ihmiset, kasviksia, yrttejä, vähärasvaista lihaa ja kalaa. Kaikki kirjan ruokaohjeet on testattu testitiimillä, johon kuului koiria mäyräkoirasta dalmatialaiseen. Ingeborg toivoo, että jokainen kirjanomistaja kokeilisi ainakin kerran jotain ohjetta.

Kuvassa on rapeita naudanlihapaloja, joihin on käytetty vähärasvaista naudanlihaa. Lihat kuutioidaan sentti kertaa senttikuutioiksi ja paistetaan uunissa yhteensä kolme tuntia (tunti 150 asteessaa, 2 tuntia 100 asteeessa) ja sen jälkeen niiden annetaan vielä kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Paistamisen ja kuivauksen jälkeen kuivat lihapalat säilyvät ilmatiiviissä astiassa jopa vuoden.

Kirjan lautasannokset ovat aivan ihmisten annosten näköisiä.  Ingeborg haluaa kirjan ohjeiden tuovan vaihtelua ruokakipon arkeen.

Täytyy jossain vaiheessa kokeilla jotain "herkkuohjetta" meidän tytöille, Iinekselle ja Ansalle.

Pitäkää huolta toisistanne ja lemmikeistänne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti