maanantai 25. kesäkuuta 2012

Sairautta tämäkin

En taida pystyä elämään viikkoa ilman uutta kirjaa. Aina vastaan tulee joku kirja joka kiinnostaa tai puuttuu kirjastostani. Viimeksi olen ostanut Hellapoliisin kirjoja kolme (3) + kaikenlaista muuta ruokaan liittyvää kirjallisuutta.
Seuraavana listalla on suomi-ranska-suomi -sanakirja tai ainakin Ranskaa matkailijoille -kirja, koska olen lähdössä heinäkuussa pyörähtämään Pariisissa. Karttakirja on jo hankittuna sekä iso kaupungin kartta, jotta koordinaatit pysyvät hanskassa.

Tietysti Ranskasta voisi tietää myös vähän enemmän. Hyllystä löytyy "Ranskalaisen keittiön salaisuudet", joka on klassikko, jossa on yli 800 ruokaohjetta. Tästä on myös syntynyt elokuva "Julie ja Julia", joka on ilman muuta katsomisen arvoinen. Kirjasta löytyy myös sanastoa jonkun verran. Redusoida tulee näköjään suoraan ranskan sanasta réduire, joka tarkoittaa keittää nestettä vähemmäksi jolloin maku tiivistyy. Käytetään varsinkin kastikkeita valmistettaessa.

"Makujen maailma" -sarjasta löytyy myös oma osansa Ranskalle. Ensin kerrotaan ranskalaisesta ruokapöydästä, jonka jälkeen ohjeet seuraavat toisiaan. Olen/Olemme osallisena "Arvostele minun illallinen" -juttuun kahden tuttavaperheen kanssa. Ensimmäisen teemana oli "kevyt ja värikäs" ja silloin mentiin Karibian tahdeilla. Toisen pariskunnan illallinen arvioidaan ensi perjantaina ja silloin soi Bonanzan tunnari eli Wild West -teema. Itse ajattelin Ranska -teemaa, mutta en ole vielä varma. Toisaalta olisi hauskaa ottaa jokin älytön juttu. Pisteistä viis, kunhan on hauskaa.
Quiche Lorraine on sitä ranskalaista ruokaperinnettä parhaimmillaan tai pahimmillaan kuten myös Ratatouille. Steak-frites voisi olla yllättävä pääruoka :)

Tässä kirjoja selaillessa tulee myös mieleen muita teemoja, kuten yrtit, kasvis jne. Täytyy miettiä...
ja ostaa muutama kirja lisää ;)


1 kommentti: