tiistai 27. maaliskuuta 2012

Raja

Riikka Pulkkisen kirja Raja pistää ajattelemaan tätä maailman menoa oikeasti. Nappasin kirjan matkalle mukaan ja heti ensisivulla tajusin, että olen lukenut sen jo aikaisemmalla reissullani. Vaikka kirja on mieleenpainuva, en silti muistanut sen yksityiskohtia, joten nyt luen sitä toiseen kertaan. Muutama kymmenen sivua on vielä jäljellä. Muistan kyllä loppuratkaisun, mutta en kaikkea sitä mikä siihen johtaa, joten en kommentoi vielä sisältöä sen kummemmin.
Totta on se, että jokaisella meillä on omat pimeät puolemme, jotka toivottavasti pysyvät taustalla. Jatkan luetun mietiskelyä heti kun saan kirjan loppuun. Tällä hetkellä työ häiritsee kovasti harrastuksia ja illalla sammun sänkyyn, joten lukeminen on hiukka vaikeaa, mutta jossain välissä lopetan kirjan ja kerron siitä teille enemmän.
Lukemisiin.

2 kommenttia:

  1. Kirja on nyt luettu kahteen kertaan ja uskon, että siitä löytyisi vielä kolmanteen kertaankin asiaa. Elämää elettäessä tulee eteen valintoja, ylittääkö rajan vai ei. Raja voi olla laki, kuten kirjan Anjalla, jonka mies sairastui Alzheimerin tautiin ja pyysi Anjaa auttamaan itseään pois sen jälkeen kun ei enää ymmärrä mistään mitään.
    Raja voi olla rakkaus, 16-vuotiaan lukiolaisen Marin ja naimisissa olevan opettajan Julianin omituinen suhde. Toinen rakastaa ja toinen himoaa. Mari löytää korvaavaa tyydytystä viiltelystä. Itse aloin ajattelemaan ensimmäistä kertaa oikeasti viiltelyn syitä ja merkitystä. Monilla nuorilla on viiltelyn jälkiä käsissä. Miten heitä voisi auttaa?
    Kirjan kuusivuotias Anni yllättää toden teolla. Hän kantaa pienillä harteillaan monia huolia ja huomioi kaikki ympärillään tapahtuvat asiat aikuisen oikeasti. Miten voi kuusivuotiaan elämä olla jo noin kiveen kirjoitettua, todella rankkaa.

    Kirja kannattaa ilman muuta lukea ja ehkä sinä saat siitä irti jotain muuta kuin minä, mutta lukemisen arvoinen se on.
    Seuraavaksi täytyy ottaa Pulkkisen "Totta" kirja käsittelyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä voin jossain vaiheessa lukea kirjan. Sen verran ajatuksia herättänyt teos. Kai sinä lainaat sitä?

      Poista